DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

prosinec 2018

11. schůzka - 5. PROSINCE 2018 - LOJOVKY

Zima je tu, vánoce se blíží a tak to bylo jasné - musíme zase připravit něco ptáčkům na zub (teda vlastně, na zobák smiley). Mletí, míchání a pěchování loje se semínky do papírových ruliček se  nám vloni osvědčilo a proto - hurááá do toho! Výsledkem je plný kyblík lojovek, někteří se pak zahřívali divokou hrou na zahradě i louce a my ostatní u ohýnku.

Mlýnek na maso jsme si už pořídili vlastní, ale děkujeme opět Vydrám z Třeboně za darovaný hovězí lůj (který se jinak prakticky nedá sehnat). 

PS: Kdo máte doma krmítko, neváhejte a zapojte se do projektu občanské vědy České společnosti ornitologické ! 1. ročník sčítání zimních hostů na krmítkách v ČR se bude konat o víkendu 4. - 6. ledna 2019. Více informací o tom, jak se zapojit, najdete ZDE.

 

12. schůzka - 12. PROSINCE 2018 - VČELÍ DÁREK

Tak to je úplně magické - 12. - 12. 12. surprise 

Za romantického chumelení jsme s osmi dětmi vyrazili autobusem za Jarčou na Jednoty, kde nás čekalo zázemí s teplým krbem a voňavý dárek od včeliček. Pověděli jsme si, jak to ty včelky dělají a pak si každý vyfénoval a uroloval....co? No, přeci krásnou voňavou svíčku z včelího voskusmiley (na výrobní proces se mrkněte do fotogalerie).  A protože dětem šla práce pěkně od ruky, zbyl ještě čas na řádění venku ve sněhu. Autobus nám neujel, uf, tak jsme byli doma včas...

 

13. schůzka - 19. PROSINCE - STROM PRO ZVÍŘÁTKA

Dnešní výprava nás zavedla do lesa u Paseckého rybníka, kde jsme zvířátkům nachystali hostinu na dlouhé zimní dny. Počasí bylo pošmourně mrazivé, ale to nám samozřejmě nevadilo a prosvětlili jsme si odpoledne hrátkami s károu, běháním, hrou na sochy a taky našimi krásnými včelími svíčkami. Skvělé bylo, že jsme se po dlouhé době sešli všichni a navíc nás doprovodila Verča J., brácha Gerdíka a náš Matouš, takže poslední kroužek v roce 2018 se pěkně vydařillaughKoukněte také na fotky v galerii!

PS: Poděkování patří dnes Láďovi Řežábovi, který nám laskavě zapůjčil onen skvělý dopravní prostředek na odvoz krmení do lesa a dětí z lesa yes.